يکشنبه, 2 مهر 1396
رو عنوان : مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان
عنوان : تشریح سیاست های طرح ملی كاهش سن و وزن مرغ
تاريخ :
 ۱۳۹۵/۱۰/۲۱ 
ساعت : ۱۴:۱۱:۴۱

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان

تشریح سیاست های طرح ملی کاهش سن و وزن مرغ

فرزاد معاونی در جلسه شورای هماهنگی سازمان  جهاد کشاورزی گفت: طرح کاهش وزن کشتار مرغ به عنوان یک طرح ملی دارای مزایایی خاص است که با اجرای آن می توان به عنوان یک مطالبه عمومی از جانب تولید کننده و مصرف کننده توجیه اقتصادی مناسبی داشته باشد .

 به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، مدیر دام وطیور سازمان جهاد کشاورزی  افزود: اجرای این طرح برای  آذر ماه تعین شد اما به علت وجود برخی مشکلات در آماده نبودن زیر ساختها به تعویق افتاد،شروع این طرح در دی ماه زمان بسیار مناسبی بوده و مزایای خاصی را به همراه دارد، امید  آن می رود با هماهنگی تمامی دستگاهها وهمکاری مدیران شهرستانها این طرح را با کیفیت خاصی اجرایی شود .

 وی اظهار داشت:در راستای آموزش و توجیه تولید کننده گان با تهیه پاور پوینت های آموزشی، و ارسال آن به مدیریت  ادارات جهادکشاورزی در شهرستان ها اقدامات لازم انجام شده است .

معاونی  فراهم شدن امکان صادرات گوشت مرغ به دیگر کشورها را از مزایایی این طرح عنوان کرد و گفت: باتوجه به تولید مازاد گوشت مرغ در استان کردستان تولیدمازاد مرغ طبق برسی های به عمل آمده 75 هزار تن در سال 95 گوشت مرغ تولید می شود که از این میزان 39 هزار تن در داخل استان مصرف می گردد و 36هزار تن مازاد تولید داریم که نیازمند فرستادن به بازارهای دیگر است به ویژه میدان بهمن تهران که به عنوان یک مرکز خرید مطرح است، مرغ های دارای  خارج از وزن استاندارد را قبول نمی کند .

مدیر دام و طیورسازمان جهاد کشاورزی تصریح کرد: سن پیش بینی شده در این طرح برای کشتار 42 روزه است که با وزن استاندارد 1200 تا 1800 گرم است،  برای اجرای نهایی این طرح برای وزن مشخص به طور پلکانی  طرح وزن کشتار را 2200 گرم در نظر می گیریم تا به تدریج در برنامه های 3 ماهه این وزن کاهش یافته تا به وزن استاندارد برسیم .

معاونی افزود: از مزایای دیگر این طرح می توان به افزایش تعداد دوره  جوجه ریزی  اشاره کردکه از 4 دوره جوجه ریزی در سال به 6 دوره برسد تا بتوانیم به ظرفیت کامل استان یعنی تولید 100 هزار تن گوشت مرغ در سال دست یابیم .

وی همچنین  از دیگر مزایای کاهش وزن و سن کشتار به  کاهش ریسک ابتلا به بیمارها در طیور اشاره کردو اظهار کرد: با توجه به اینکه در سن های بالا یک سری از بیمارهای مختلف مرغداری ها و طیور را درگیر می کنند پس در سن پایینتر سلامت تولید افزایش یافته و سلامت غذایی را به همراه دارد .

مدیر دام وطیور سازمان جهاد کشاورزی کردستان خاطرنشان کرد: این طرح یک طرح مشترک بین معاونت امور تولیدات دامی و سازمان دام پزشکی است که در راستای افزایش بهره وری، بهبود شاخص اقتصادی و شاخص تولید می تواند نقش مهمی ایفا نماید.

معاونی در ادامه گفت: کیفیت گوشت تولیدی در این طرح افزایش یافته و زمینه توسعه صادرات رانیز فراهم می آورد. و از ماندگاری لاشه در سرد خانه جلوگیری کرده و کاهش هزینه تولیدرا به همراه دارد .

وی تاکید کرد: در راستای اجرای این طرح ،با برگزاری جلسات کار گروه استانی و نحوه اجرا ونظارت و ارزیابی این دستورالعمل ها توسط معاونت بهبود تولیدات دامی انجام می شود اجرای دوره های آموزشی و ارسال آنها به وزارت خانه با همکاری جهاد کشاورزی شهرستانها انجام شده است. بر همین اساس جلسات متعددی هم در جهاد کشاورزی شهرستان ها با مرغداران محترم برگزار گردیده است .

معاونی یاداور شد: جهت رفاه حال مصرف کنندگان و افزایش آگاهی در مورد این طرح با کمک سازمان صدا و سیما برنامه های مختلفی در نظر است همچنین پوسترهای تهیه شده است تا در فروشگاه های سطح استان پخش شود .

مدیر دام وطیور سازمان جهاد کشاورزی ادامه داد: شرکت پشتیبانی امور دام نیز وظیفه دارد که مرغهای با وزن بالا را قطعه بندی و بسته بندی نماید و در صورت لزوم ذخیره سازی کند تا در زمان مناسب وارد بازار کند .

معاونی تصریح کرد: اتحادیه ها و شرکت های تعاونی مرغداران به عنوان مجری طرح این بخشها وهمکاری جهت فرهنگ سازی برای تولید گوشت مرغ در این طرح به عهده این بخش ها است .

 وی با اشاره به اینکه هماهنگی های لازم جهت اطلاع رسانی مناسب از طریق صدا و سیما مرکز کردستان شده است افزود: کشتارگاه ها باید کمال همکاری را با این طرح داشته باشند و برخی از آنها که فاقد دستگاه های سورت هستند باید به این دستگاه ها مجهز شوند.

معاونی یاداورشد: در راستای اجرای این طرح سیاست های تشویقی برای تولید کنندگان در نظر گرفته می شود همچنین صدور مجوز برای  کاهش دوره جوجه ریزی به مدت ۵ روز برای و صدور گواهی بهداشتی قرنطینه ایی به عنوان سیاست تشویقی انجام می شود .

وی در پایان اطهار کرد: بر اساس برسی های انجام شده در حال حاضر ۶۰ درصد از مرغ های تولیدی استان در وزن و سایز استاندارد تولید می شوند . و در این طرح مرغ با وزن ۲ کیلو و۲۰۰ گرم است که به طور پلکانی باید به وزن ۱۲۰۰ گرم و تا ۱۸۰۰گرم می رسد .

 


نمایش تعداد بازدیدها : 89

بازگشت           چاپ چاپ      ارسال به دوستان ارسال به دوستان    

DOURAN Portal V4.0.0.0

V4.0.0.0